Welcome, visitor! [ Register | LoginRSS Feed  |   | 

Comments Off on Top 10 Auto Verkopen Tips, Meer Geld Verkoop 2e Hands Auto!

Top 10 Auto Verkopen Tips, Meer Geld Verkoop 2e Hands Auto!

| Auto Verkopen Tips | 28/04/2015

auto-verkopen-tips

Je auto verkopen waar je zelf jaren in hebt gereden lijkt makkelijker dan het is. Je weet precies hoe deze is en kent zijn voor- en nadelen. Je bent zelf aan een andere auto toe en hebt besloten om je wagen tegen een leuke prijs te verkopen. Hoe ga je dat aanpakken. Vooral mensen die nog nooit een auto hebben verkocht kunnen wel wat tips gebruiken.

Auto Verkooptips

RDW Registratie Check

Hieronder ziet u een invulveld waar u uw kenteken op kunt invullen. U ziet dan gelijk hoe uw auto geregistreerd is bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW ). De kans is groot dat geïnteresseerden die uw auto advertentie zien hetzelfde doen dus het is belangrijk om te weten hoe uw auto bij de RDW geregistreerd staat. Zorg ervoor dat de aangegeven data klopt.

APK-Keuring Check

Als je gaat verkopen gaat dit sneller als de auto APK is gekeurd. Zet je een advertentie noteer dan bovenaan de advertentie de APK-keuringsdatum. Het geeft mensen vertrouwen als een voertuig is goedgekeurd. En ze hoeven er een jaar lang niet naar om te kijken. Als de auto is goedgekeurd voldoet hij aan de veiligheidseisen. Laat je de wagen 2 maanden voordat de APK afloopt keuren dan komen er 2 maanden extra bij. Dus de 12 worden 14 maanden. Fijn voor de nieuwe eigenaar.

Auto Verkopen

Onderhoudsbeurt

Voordat je de auto te koop zet is het misschien wel slim om een onderhoudsbeurt te overwegen. De nieuwe eigenaar hoeft dan niets te doen aan onderhoud de eerste tijd en het verkoopt makkelijker.

Problemen auto laten verhelpen

Kleine technische problemen zijn vaak snel op te lossen. Wel altijd een mankement melden aan de nieuwe eigenaar. Zo is de koper daar direct van op de hoogte en kan hij zelf beslissen of hij dit zelf wil gaan repareren of laten doen.
auto-verkopen-tips

Vloeistoffen in de auto

Als je geen onderhoudsbeurt laat plegen zorg dan wel dat alle vloeistoffen op peil worden gebracht. Controleer de volgende vloeistoffen:

 • Koelvloeistof
 • Remvloeistof
 • Ruitenwisservloeistof
 • Vloeistof voor de stuurbekrachtiging
 • Nakijken motorolie (doe dit bij een koude motor)

Onderhoudsgeschiedenis en NAP

Handig om de rekeningen te overleggen aan degene die de auto koopt dan kan er gekeken worden wanneer er bepaalde onderdelen zijn vervangen. Een distributieriem moet om de 5 jaar vervangen worden. N.A.P. staat voor Nationale Autopas. Zij registreren kilometerstanden. Op de website van N.A.P. is een check uit te voeren die gebruikt kan worden bij de verkoop. Een pré als je deze autopas kunt overhandigen tijdens de autoverkoop of kunt vermelden in de advertentie.

Auto Schoonmaken

Een tip is ook om onder de motorkap de ventilatie-openingen te reinigen. Controleer tevens of er geen sludge onder de oliedop zit. Auto’s die wat kortere ritjes hebben gemaakt krijgen een mayonaise achtige substantie onder de dop.
Het schoonmaken en opruimen van de binnenkant van de auto is natuurlijk gewoon nodig voordat het voertuig in andere handen overgaat. Belangrijk om niet te vergeten:

 • Vakjes en dashboardkastje leeghalen. Persoonlijke spullen eruit. Ook uit de kofferbak
 • Stofzuigen van de gehele binnenkant van de auto plus de kofferbak. Even de matten uitkloppen
 • Doekje met schoonmaakmiddel over het binneninterieur halen. Is schoon en ruikt lekker fris
 • Ruiten en kunststof onderdelen reinigen

Buitenkant Auto Reinigen

Is natuurlijk belangrijk dat de buitenkant glimt. Dit geeft een mooie uitstraling. Ziet de auto er piekfijn en verzorgd uit ga dan foto’s maken voor de advertentie. Zorg dat het voertuig aan alle kanten goed te zien is en maak een eerlijke beschrijving. Vermeld alles ook de gebreken.

Betere Auto Advertenties Schrijven

 • Zet bovenaan de APK-datum en onderhoudsgeschiedenis
 • Bouwjaar,merk en model
 • Telefoonnummer en foto’s uploaden
 • Zwakke punten van de auto maar ook de gadgets
 • Baseer je prijs op vergelijkbare aangeboden auto’s
 • Opsomming maken van alle opties (b.v. aantal autogordels)

Dagwaarde Auto Berekenen

Om de dagwaarde te berekenen kun je je gaan oriënteren op Marktplaats en aan de hand van type en bouwjaar kijken wat de aanbiedingen op hetzelfde merk en model is. Sommige merken zijn waardevast en anderen weer meer populair. Ook zijn er gratis on-line autoveilingen waar je je eigen auto merk en type kunt vergelijken met andere aanbieders.

Auto Verkopen Prijs Bepalen

Bedenk wat je uiteindelijk voor prijs je wilt hebben. Wijk hier niet vanaf. Je kunt als leidraad hier de taxatiewaarde bepalen met de handige gratis auto taxatie tool. Je weet dan wat de huidige marktwaarde is van je 2e hands auto. Zorg ook altijd dat je de papieren bij de hand hebt. Ook even uitzoeken waar de overschrijving plaats gaat vinden en zorg dat je de openingstijden van het betreffende kantoor weet. Vergeet de auto niet uit de verzekering te halen en maak de koper er op attent dat hij moet gaan verzekeren na de verkoop.

Andere mogelijkheden

Andere mogelijkheden om je auto van de hand te doen zijn: het inruilen en verkopen aan een auto-inkoper of verkopen aan de sloop. Bij het inruilen van je auto bij aankoop van een nieuwe auto krijg je nog een aardige korting op de aanschaf van je nieuwe auto. Is je oude auto niet veel meer waard dan kun je er bijna altijd nog wel tot maximaal €1000,- voor krijgen bij een goede auto sloper bedrijf.